Åpning av Kystfestivalen 2017 v/ festivalleiar Arvid Langeland

Fridtjov Urdal holdt tale over årets tema "fiskarbonden"

Her en entusiastisk kordirigent for Kalvåg songlag, Grete Berntsen. fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

Også i år var Kalvåg songlag representert på kystfestivalen med tema fiskarbonden. For anledninga omdøpt til Festivalkoret som hadde fått forsterkning. Og de fornekta seg  ikke. Etter braksuksessen i fjor med Cafe le swing presenterte koret nok en kjempeunderholdning med temaet fiskarbonden på scena på Amtskaia under bryggeshowet.

fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

Nytt av året under festivalen er at det er var laget til gardstun i Visehagen midt i Kalvåg sentrum. Her kunne barn og vaksne få møte og stifte bekjentskap med griser, kaniner, sauer og høns. Samt at barna fikk lov å leike med gamle leiker som å bygge kongledyr med fyrstikkbein, kasting på bokser og mykje meir. I tillegg var det mulig å være med på leiken "Fri ringen i Lulesvingen"

 

fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

Glade vinnere av kapproingskonkurransen.fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

Tradisjonen tro vart det også i år arrangert rokonkurranse på Vågen. 4 båter deltok i år og seieren gikk til "Bremangarane"

Startskuddet small

Bremangarane som vinnere av kapproingskonkuransen

Man kunne rusle rundt i sentrum og oppleve Kalvåg og kystkulturen med blant annet båtslipp, krambu, stands av forskjellige varianter. I visningssenteret som også i år var rigga i Frøyenhuset kunne man få se og oppleve ulike håndverktradisjoner. Her var blant annet smaksprøver av natronkaker og smaksprøve på fiskarbondens sitt gårdsøl slik det ble brygget i gamle dager.  

På rorbua fredag kveld fikk de fremmøtte hilse på og stifte bekjentskap med en av de som startet Kalvåg Kystlag. Åge Ramsøy fant seg godt til rette på scena og framførte en fin sang. Her sammen med festivalleiar Arvid Langeland. Som Arvid Langeland sa "ein av mentorane til Kalvåg Kystlag".

To fornøyde arrangører

Et utvalg av bilder frå festivalhelga.

fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

fotograf Arne Hjorth Johansen/Firdaposten

Erotisk aften var det plass til også i år. Trond Strand sørga for underholdninga. Over 100 stykker møtte fram for å overvære litt "groviser". Og Trond fornekta seg ikkje, topp underhaldning.

Det er vel bare rett og rimelig at det er lov å ta seg en liten kvil etter ei travel helg.

TAKK FOR DENNE GANGEN OG VELKOMMEN IGJEN NESTE ÅR.